- Melegítsük elő a villanysütőt közepes fokozaton.
- 4 egész tojást! (nem elírás) felütve és egy jó csipetnyi sót tegyünk habüstbe.
- Keverjük közepes fokozaton, amíg el nem kezd habosodni.
- Öntsük bele az összes cukrot, és turbó fokozaton keverjük habosra. Nem lesz olyan kemény hab, mintha csak tojásfehérjét kevernénk, de olyan kemény lesz, mintha a tojásfehérje és a cukros sárgája habot összekevernénk a piskótánál.
- Adagoljuk hozzá keverés közben a 4 ek vizet (az összes keverési idő 5 perc legyen).
- A gép használata itt befejeződik. Hintsük bele lazán fakanállal a szódabikarbónás lisztet, alaposan keverjük át, de vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
- Gáztepsit öntsük tele vízzel, alaposan öblítsük át, majd öntsük ki belőle a vizet.
- Sütőpapírral béleljük ki a gáztepsit, ez a víztől a tepsi aljára fog tapadni
- A sütőpapírra öntsünk 1/2 dl olajat, és ecset segítségével nagyon alaposan kenjük be a papírt, úgy, hogy mindenütt olajos legyen.
- Öntsük a masszát a sütőpapírra, nem kell simogatni, a tepsi döntögetésével oszlassuk el egyenletesen.
- Vegyük a sütőt egy fokozattal feljebb, és helyezzük be a tepsit, süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
- Vegyük ki a süteményt, és sütőpapír segítségével göngyölítsük forrón fel a piskótát, úgy, hogy közben húzzuk le róla a papírt. A göngyölt vége kerüljön alulra.
- Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
- Amíg a tészta sül, keverjük habosra a krém összetevőit a habüstben. Ízlés szerint édesítsük csöpögtetős édesítővel. Itt azért kevesebb a tej az előírtnál, hogy a krém szilárdabb legyen, és ne folyjon ki a tésztából szeletelés közben.
- A kihűlt tésztát csavarjuk ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (a tekerés alulra kerüljön).
- Szorosan fedjük be alufóliával (nem kell betekerni), éshűtőben fagyasszuk ki, legalább 2-3 órát.
- Éles késsel egyenletes szeletekre vágva tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése