2012. november 13., kedd

Villámgyors piskótatekercs



Piskóta elkészítése:
  1. Melegítsük elő a villanysütőt közepes fokozaton.
  2. 4 egész tojást! (nem elírás) felütve és egy jó csipetnyi sót tegyünk habüstbe.
  3. Keverjük közepes fokozaton, amíg el nem kezd habosodni.
  4. Öntsük bele az összes cukrot, és turbó fokozaton keverjük habosra. Nem lesz olyan kemény hab, mintha csak tojásfehérjét kevernénk, de olyan kemény lesz, mintha a tojásfehérje és a cukros sárgája habot összekevernénk a piskótánál.
  5. Adagoljuk hozzá keverés közben a 4 ek vizet (az összes keverési idő 5 perc legyen).
  6. A gép használata itt befejeződik. Hintsük bele lazán fakanállal a szódabikarbónás lisztet, alaposan keverjük át, de vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
  7. Gáztepsit öntsük tele vízzel, alaposan öblítsük át, majd öntsük ki belőle a vizet.
  8. Sütőpapírral béleljük ki a gáztepsit, ez a víztől a tepsi aljára fog tapadni
  9. A sütőpapírra öntsünk 1/2 dl olajat, és ecset segítségével nagyon alaposan kenjük be a papírt, úgy, hogy mindenütt olajos legyen.
  10. Öntsük a masszát a sütőpapírra, nem kell simogatni, a tepsi döntögetésével oszlassuk el egyenletesen.
  11. Vegyük a sütőt egy fokozattal feljebb, és helyezzük be a tepsit, süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
  12. Vegyük ki a süteményt, és sütőpapír segítségével göngyölítsük forrón fel a piskótát, úgy, hogy közben húzzuk le róla a papírt. A göngyölt vége kerüljön alulra.
  13. Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
  1. Amíg a tészta sül, keverjük habosra a krém összetevőit a habüstben. Ízlés szerint édesítsük csöpögtetős édesítővel. Itt azért kevesebb a tej az előírtnál, hogy a krém szilárdabb legyen, és ne folyjon ki a tésztából szeletelés közben.
  2. A kihűlt tésztát csavarjuk ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (a tekerés alulra kerüljön).
  3. Szorosan fedjük be alufóliával (nem kell betekerni), éshűtőben fagyasszuk ki, legalább 2-3 órát.
  4. Éles késsel egyenletes szeletekre vágva tálaljuk.
sütési hőfok: 
180°C
sütési mód: 
alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése