2012. november 19., hétfő

Feketeerdő torta ahogy Kádi süti recept



hozzávalók 12 főre
  • tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor (a simából tehetünk 3-mal is)
  • 1 csipet só
  • 1 ü magozott meggybefőtt
  • 500 ml édesített tejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs zselatin fix
  • étcsokoládé
  • + egy kevés pálinka

elkészítés
  1. A tojások sárgáját jól elkeverjük a cukorral.
  2. A fehérjéből a pici sóval kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Ebből piskótát sütünk előmelegített sütőben.
  3. A kakaós piskótát kihűtjük, és három lapra vágjuk. A lapokat egy icipici pálinkával lecsepegtetjük, hogy ízesebb legyen. 
  4. 1 üveg magozott meggybefőttből 12 szemet félre teszünk a torta díszítésére. Ezután a befőtt levének a felét elkeverjük a zselatin fixxel és a meggyel, majd hűtőbe tesszük hogy megszilárduljon. Ha megszilárdult akkor a legalsó lapra kenjük.
  5. 500 ml (vagyis egy nagy doboz) édesített tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd a habot a második lap tetejére kenjünk. 
  6. Ráhelyezzük a fedőlapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Illetve 12 apró habrózsát nyomunk a tetejére, és ezekre ültetjük a félretett meggyeket.
  7. Az étcsokiból forgácsot készítünk, és bevonjuk vele a torta oldalát. Ezután egy széles pengéjű késsel forgácsot vágunk, és a torta közepébe szórjuk.
sütési hőfok: 
180°C
sütési mód: 
alul-felül sütés
tepsi mérete: 
24 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése