hozzávalók 12 főre
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek holland kakaópor (a simából tehetünk 3-mal is)
- 1 csipet só
- 1 ü magozott meggybefőtt
- 500 ml édesített tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 cs zselatin fix
- étcsokoládé
- + egy kevés pálinka
elkészítés
- A tojások sárgáját jól elkeverjük a cukorral.
- A fehérjéből a pici sóval kemény habot verünk, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, hogy a hab ne törjön össze. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Ebből piskótát sütünk előmelegített sütőben.
- A kakaós piskótát kihűtjük, és három lapra vágjuk. A lapokat egy icipici pálinkával lecsepegtetjük, hogy ízesebb legyen.
- 1 üveg magozott meggybefőttből 12 szemet félre teszünk a torta díszítésére. Ezután a befőtt levének a felét elkeverjük a zselatin fixxel és a meggyel, majd hűtőbe tesszük hogy megszilárduljon. Ha megszilárdult akkor a legalsó lapra kenjük.
- 500 ml (vagyis egy nagy doboz) édesített tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd a habot a második lap tetejére kenjünk.
- Ráhelyezzük a fedőlapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Illetve 12 apró habrózsát nyomunk a tetejére, és ezekre ültetjük a félretett meggyeket.
- Az étcsokiból forgácsot készítünk, és bevonjuk vele a torta oldalát. Ezután egy széles pengéjű késsel forgácsot vágunk, és a torta közepébe szórjuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
24 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése