2012. november 21., szerda

Rizses hús





  • Vegyünk fél kg sertés combot (igény szerint cserélhető), vágjuk fel kockákra. Aprózzunk fel egy nagyobb vagy két kisebb fej hagymát, kevés zsíron dinszteljük meg. (Igény szerint a hagyma előtt mehet felvágott szalonna is bele.)
  • Jöhet a hús, készítsünk alap pörköltet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, kevés vizet töltsünk rá vissza.
  • Mehet még két-három babérlevél, felvágott egy fej paradicsom, egy paprika és három gerezd fokhagyma.
  • Amikor a hús elkészül (kb 20-30 perc), fogjunk egy teásbögrét (kb 2 dl), töltsük megrizzsel, és borítsuk rá a húsra. Keverjük össze, kicsit pirítsuk össze, majd öntsük fel két bögre vízzel.
  • Fedjük le, innen már ne kavargassuk, hagyjuk lassú tűzön a vizet elfőni.
  • Ecetes almapaprikával, kovászos uborkával, hideg rozéfröccsel fogyasszuk kockás abrosz felett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése