Leírás
Egy gömbölyű jénai tálat sűrűn kibélelünk bacon szalonnával. Ujjnyi csirkemellszeleteket sózunk, borsozunk, megszórunk egy kevés szerecsendióval. A fűszerezett csirkemelleket először lisztbe, majd tojásba forgatjuk. Egy sort beleteszünk a szalonnával kibélelt jénaiba. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal. Ezt addig folytatjuk, míg a jénai megtelik. Ha marad tojás, azt a tetejére öntjük. Visszahajtjuk a szalonnákat, lefedjük alufóliával, kb. 40 percig meleg sütőben sütjük. Levesszük róla a fóliát és tovább sütjük még szép piros lesz a szalonna. Amikor kész, kicsit hűlni hagyjuk, és mint a tortát úgy szeleteljük. Rendkívül kiadós, bármilyen köret (burgonya, rizs, párolt zöldség, kompót) jó hozzá.
Hozzávalók
- 1 kg filézett csirkemell
- 40 dkg bacon szalonna
- ízlés szerint só
- 1teáskanál szerecsendió
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 20 dkg trapista sajt
- ízlés szerint bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése