2012. november 19., hétfő

Meggyes-habos torta recept



hozzávalók 6 főre
Piskótához:
  • 6 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 tasak sütőpor
Meggy töltethez:
Tejszínes krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs zselatin
Díszítéshez:
  • csokireszelék
  • meggy

elkészítés
  1. A tojássárgáját a kakaós liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd finoman belekeverjük a cukorral habosra vert tojásfehérjét. Beleöntjük az alufóliával bélelt tortaformába, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, légkeveréses programon.
  2. A meggylét csomómentesre kavarjuk a cukorral és a pudingporral, majd felöntjük tejjel és a tűzhelyen sűrűre főzzük. Majdnem teljesen lehűtjük, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
  3. A habtejszínt felverjük, a zselatint langyos vízben feloldjuk és finoman összekeverjük a felvert tejszínnel.
  4. A piskótára rákenjük a meggyes pudingot, erre a tejszínhabot, az oldalait is bekenjük, majd ízlés szerint díszítjük.
  5. Pár órára érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt.
sütési hőfok: 
180°C
sütési mód: 
hőlégkeveréses
tepsi mérete: 
24 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése