hozzávalók 6 főre
Piskótához:
- 6 tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 2 ek kakaó
- 1 tasak sütőpor
Meggy töltethez:
- 1 dl meggylé
- 1 cs vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 ü meggybefőtt
Tejszínes krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs zselatin
Díszítéshez:
- csokireszelék
- meggy
elkészítés
- A tojássárgáját a kakaós liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd finoman belekeverjük a cukorral habosra vert tojásfehérjét. Beleöntjük az alufóliával bélelt tortaformába, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, légkeveréses programon.
- A meggylét csomómentesre kavarjuk a cukorral és a pudingporral, majd felöntjük tejjel és a tűzhelyen sűrűre főzzük. Majdnem teljesen lehűtjük, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
- A habtejszínt felverjük, a zselatint langyos vízben feloldjuk és finoman összekeverjük a felvert tejszínnel.
- A piskótára rákenjük a meggyes pudingot, erre a tejszínhabot, az oldalait is bekenjük, majd ízlés szerint díszítjük.
- Pár órára érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
24 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése