2012. november 13., kedd

Őszi erdő fatörzs



elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük, beleteszünk 8 ek. kristálycukrot, és keményre keverjük.
  2. Apránként adjuk hozzá a tojássárgákat, és tovább keverjük.
  3. A lisztbe beletesszük a sütőport, és apránként hozzáadjuk a masszához.
  4. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.
  5. A konyharuhát megszórjuk liszttel, erre tesszük a megsült piskótát (melegen), feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  6. Addig elkészítjük a krémet: a margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük.
  7. Külön felverjük a tejszínhabot, és szép lassan hozzátesszük a krémhez.
  8. A piskótát megkenjük lekvárral, és feltekerjük.
  9. A közepén félbevágjuk, és egyiket a másik oldalára ragasztjuk a krémmel.
  10. Majd a krémmel bevonjuk az egész törzset.
  11. Gomba: a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral.
  12. Golyókat formázunk belőle, közepébe mélyedést készítünk, beleállítjuk a babapiskótát.
  13. Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.
sütési hőfok: 
180°C
sütési mód: 
alul-felül sütés
költség: 
1500 Ft
költség egy főre: 
300 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése