- A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük, beleteszünk 8 ek. kristálycukrot, és keményre keverjük.
- Apránként adjuk hozzá a tojássárgákat, és tovább keverjük.
- A lisztbe beletesszük a sütőport, és apránként hozzáadjuk a masszához.
- Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.
- A konyharuhát megszórjuk liszttel, erre tesszük a megsült piskótát (melegen), feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
- Addig elkészítjük a krémet: a margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük.
- Külön felverjük a tejszínhabot, és szép lassan hozzátesszük a krémhez.
- A piskótát megkenjük lekvárral, és feltekerjük.
- A közepén félbevágjuk, és egyiket a másik oldalára ragasztjuk a krémmel.
- Majd a krémmel bevonjuk az egész törzset.
- Gomba: a darált kekszet összedolgozzuk a kakaóporral, porcukorral és a lekvárral.
- Golyókat formázunk belőle, közepébe mélyedést készítünk, beleállítjuk a babapiskótát.
- Tálcán ízlés szerint dekoráljuk.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
költség:
1500 Ft
költség egy főre:
300 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése