2012. november 13., kedd

Feketeerdő torta Dézitől recept



elkészítés
  1. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral, kakaóporral.
  2. A vizet, olajat, ecetet egybeöntjük, aztán belekeverjük a száraz hozzávalókba.
  3. A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  4. Az üveg meggyet feltesszük egy edényben főni a 3 kanál étkezési keményítővel, fahéjjal és a porcukorral. Addig főzzük, míg puding állagú nem lesz. Hozzáadjuk a meggyes csoki aromát. Kihűtjük a krémet.
  5. A tortalapunkat 3 felé vágjuk. Óvatosan bánjunk a tortalapokkal, mert könnyen törik.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. Az első lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd rékenjük a tejszínt. Rárakjuk a második lapot, megkenjük meggyes krémmel, tejszín. Majd beborítjuk a harmadik lappal, megkenjük tejszínnel, és díszítjük meggyel, reszelt csokival.
sütési hőfok: 
160°C
sütési mód: 
alul-felül sütés
tepsi mérete: 
27 cm
költség: 
1000 Ft
költség egy főre: 
125 Ft
elkészítettem: 
3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése