- A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával, összekeverjük a cukorral, kakaóporral.
- A vizet, olajat, ecetet egybeöntjük, aztán belekeverjük a száraz hozzávalókba.
- A tésztát vaníliakivonattal ízesítjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
- Az üveg meggyet feltesszük egy edényben főni a 3 kanál étkezési keményítővel, fahéjjal és a porcukorral. Addig főzzük, míg puding állagú nem lesz. Hozzáadjuk a meggyes csoki aromát. Kihűtjük a krémet.
- A tortalapunkat 3 felé vágjuk. Óvatosan bánjunk a tortalapokkal, mert könnyen törik.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- Az első lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd rékenjük a tejszínt. Rárakjuk a második lapot, megkenjük meggyes krémmel, tejszín. Majd beborítjuk a harmadik lappal, megkenjük tejszínnel, és díszítjük meggyel, reszelt csokival.
sütési hőfok:
160°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
27 cm
költség:
1000 Ft
költség egy főre:
125 Ft
elkészítettem:
3 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése