- A 4 tojássárgát a 10 dkg cukorral gépi habverővel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a 3 ek tejet, vaníliát, vízfürdőre tesszük, és folyamatosan keverjük, most már kézi habverővel, amíg besűrűsödik, 15-20 perc. Utána kihűtjük, időnként belekavarunk, majd hűtőbe tesszük.
- Felverjük a tejszínhabot a tejjel, ezt is hidegre tesszük.
- A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a kakaót. Előmelegített sütőben, papírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütjük.
- Amikor kivesszük a sütőből, a sütőpapír segítségével azonnal feltekerjük, és hagyjuk, amíg kihűl.
- A kihűlt tojáskrémhez hozzáadjuk a tejszínhab felét, óvatosan elkavarjuk, és a kibontott tésztára kenjük, majd újra feltekerjük fólia segítségével. A fólia végeit becsavarjuk, hogy szorosan tartsa a tésztát, és tálalásig a hűtőben tartjuk (4-6 órát). Tálalás előtt a maradék tejszínhabbal díszítjük.
sütési hőfok:
190°C
tepsi mérete:
20x35 cm
költség:
700 Ft
költség egy főre:
117 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése