2012. november 13., kedd

Karácsonyi diós tekercs recept



elkészítés
Tészta készítése:
  1. A porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, réteslisztet és a darált diót.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós egyvelegbe.
  3. Vajjal kikent, lisztezett tepsiben gyors tűznél sütjük (tűpróba!).
  4. Tiszta konyharuhára borítjuk a tésztát, és azonnal felgöngyöljük, úgy hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítése:
  1. A darált diót a tejjel, a kristálycukorral és vaníliás cukorral puhára főzzük, a tűzről levéve folytonosan keverve lehűtjük.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt dióval.
Máz készítése:
  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört csokoládét és belekeverjük a vajat.
Összeállítás:
  1. A ruhából kitekert tésztát megkenjük a diós töltelékkel, feltekerjük és bevonjuk a csokimázzal.
  2. Deremedés után szeleteljük.
költség: 
2100 Ft
költség egy főre: 
350 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése