Tészta készítése:
- A porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, réteslisztet és a darált diót.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a diós egyvelegbe.
- Vajjal kikent, lisztezett tepsiben gyors tűznél sütjük (tűpróba!).
- Tiszta konyharuhára borítjuk a tésztát, és azonnal felgöngyöljük, úgy hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítése:
- A darált diót a tejjel, a kristálycukorral és vaníliás cukorral puhára főzzük, a tűzről levéve folytonosan keverve lehűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt dióval.
Máz készítése:
- Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört csokoládét és belekeverjük a vajat.
Összeállítás:
- A ruhából kitekert tésztát megkenjük a diós töltelékkel, feltekerjük és bevonjuk a csokimázzal.
- Deremedés után szeleteljük.
költség:
2100 Ft
költség egy főre:
350 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése