2012. november 21., szerda

ALMÁS TEKERCS



Hozzávalók:

  • A tésztához:   
  • 28 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 kispohár natúr joghurt
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma reszelve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • ízlés szerint cukor vagy méz
  • A tészta kenéséhez:
  • olvasztott vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük.

Az almát lereszeljük, a töltelék többi hozzávalóival összekeverjük.

Mindkét tésztát egyenként kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, a tölteléket a 2 kinyújtott tésztán elosztjuk. Behajtogatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése