Hozzávalók:
- A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 1 kispohár natúr joghurt
- 1 csipet só
- A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kávéskanál fahéj
- ízlés szerint cukor vagy méz
- A tészta kenéséhez:
- olvasztott vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük.
Az almát lereszeljük, a töltelék többi hozzávalóival összekeverjük.
Mindkét tésztát egyenként kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, a tölteléket a 2 kinyújtott tésztán elosztjuk. Behajtogatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Az almát lereszeljük, a töltelék többi hozzávalóival összekeverjük.
Mindkét tésztát egyenként kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, a tölteléket a 2 kinyújtott tésztán elosztjuk. Behajtogatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése